BESTIL TILBUD
77 34 60 61

Stemningsfulde storbyer og Great Ocean Road


Et eventyrligt roadtrip på Australiens sydkyst

STEMNINGSFULDE STORBYER OG GREAT OCEAN ROAD

ET EVENTYRLIGT ROADTRIP PÅ AUSTRALIENS SYDKYST

18 DAGE FRA 20.450 KR.

Mærk pulsen i de kendte byer, og nyd udsigten på kysterne

Sydney, Canberra, Thredbo, Melbourne, Apollo Bay, Port Fairy, Robe og Adelaide

Forbered jer på pingviner og kænguruer, sne og sol, pulserende storbyer og fredfyldte strande. På dette roadtrip på Australiens sydkyst kommer I blandt andet gennem de fascinerende metropoler Sydney og Melbourne, den naturskønne bjergby Thredbo og den sceniske køretur på Great Ocean Road. Der skal pakkes til lidt af hvert, men vi garanterer, at I kommer hjem med flere oplevelser, end der kan være i kufferten.

Prisoversigt
 • Fra 20.450 kr. pr. person
Dagsprogram/rute
DAG 1-3: SYDNEY

Operahuset i SydneyDenne eventyrlige rejse starter i Australiens største og mest kendte by, Sydney. Der er mange grunde til, at den er kendt, og det er dem, I får at se på jeres første tre dage. Vi anbefaler, at I bor i centrum, så I kan gå til mange af de steder, I vil besøge. Derudover skal I prøve en tur med en vandtaxi eller -bus, som sejler rundt i vandet, der løber gennem hele byen.

Højdepunkterne i Sydney er de ikoniske landemærker Operahuset og Sydney Harbour Bridge, som helt klart er værd at se på tæt hold. Hvis I er til det, kan I komme ind og se en koncert i det verdenskendte, dansktegnede operahus. Skal der lidt mere action til, kan I komme op at gå på toppen af broen med Bridge Climb, hvor I vil få nogle særdeles flotte udsigter over byens skyline.

Det kan også anbefales at tage på en lille udflugt til Bondi Beach, der er en stor, kendt strand, hvor de lokale “sydneysiders” slapper af i ro fra storbyens hektiske liv. Men det hektiske liv skal også opleves, så I kan med fordel bruge tid på bare at slentre rundt mellem smarte butikker, hyggelige caféer og fancy barer ved havnefronten.

Det anbefaler vi i Sydney:

 • Operahuset
 • Sydney Harbour Bridge
 • Bondi Beach
 • Mærk den pulserende stemning i byen

Fra Sydney kører I til Canberra (cirka 280 km – 3 timer og 15 minutter)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 3-5: CANBERRA

CanberraNæste stop er den australske hovedstad, Canberra, som ikke er lige så stor eller populær en rejsedestination som Melbourne og Sydney, som hovedstaden ligger imellem, men den er bestemt et besøg værd. De to større storbyer kunne ikke enes om hovedstadsprædikatet, så derfor fik Canberra æren i 1913.

Derfor kan I her se Australiens politiske centrum, den imponerende parlamentsbygning og en række nationalmuseer, hvor I kan blive klogere på landets historie og kunsttradition. Byen er også et godt udgangspunkt for vandreture, cykelture og andre udflugter i naturen, så det kan anbefales at tage en tur ud i det, australierne kalder “the bush”.

Men før I når Canberra, vil vi også anbefale at køre en omvej, så I kommer forbi Jervis Bay, hvor I kan komme på hval- og delfinsafari, og den nærliggende Kangaroo Valley, hvor I kan se de ikoniske dyr hoppe rundt i det kuperede terræn.

Det anbefaler vi i Canberra:

 • Parliament House
 • Museer
 • Jervis Bay (på vejen)
 • Kangaroo Valley (på vejen)

Derfra går turen til Thredbo (cirka 210 km – 2,5 timer)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 5-7: THREDBO

ThredboSå kan I godt lægge den kulturelle guidebog tilbage i tasken og finde vandrestøvlerne eller skibrillerne frem – afhængigt af, hvornår I rejser. Thredbo er nemlig en bjergby, der er skisportssted i vores sommermåneder og udgangspunktet i et grønt bjerglandskab i vores vintermåneder.

Her finder I de længste pister i Australien, så er I afsted om sommeren, skal I helt sikkert prøve at stå på ski i “de australske alper”. Er I afsted om vinteren, inviterer det flotte landskab til vandring, klatring og mountainbiking. Uanset hvilken form I er i, kan I udforske bjergkæden Snowy Mountains i jeres helt eget tempo.

Det anbefaler vi i Thredbo:

 • Stå på ski (om sommeren)
 • Gå lange ture i smukke omgivelser (om vinteren)
 • Få pulsen op på en mountainbike (om vinteren)

Fra Thredbo går turen til Melbourne (cirka 540 km – 6,5 timer)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 7-10: MELBOURNE

Melbourne CitySå er I tilbage blandt skyskrabere og storbyliv! Denne gang har I nogle dage i landets næststørste by, som er kendt som hovedstaden inden for kultur og sport. Derfor har I her mulighed for at se en “footy”-kamp i Australian Football League, hestevæddeløb eller en tennisturnering. Er I mere til gastronomi, kunst og musik, er I også kommet til den rette by. Kulturlivet blomstrer, og vi kan anbefale at undersøge, hvad der foregår, mens I er på besøg.

I det hele taget forstår de at nyde livet i Melbourne, så det skal I også. I kan kigge på mennesker på promenaden langs Yarra-floden, der løber gennem byen, gå en tur i en af byens parker, tage en dukkert på en af strandene eller tage sporvognen til den trendy forstad St. Kilda og tjekke de lokale barer ud eller bydelen Fitzroy, der er fyldt med gode restauranter.

Vil I på en længere tur, kan I køre en time nord fra byen til den australske “outback”, hvor man kan se den rå natur og møde de indfødte aboriginere. Eller I kan sejle ud til Philip Island, der er berømt for sine pingvinparader, hvor vilde pingviner marcherer på stranden.

Det anbefaler vi i Melbourne:

 • Se et sportsevent eller en koncert
 • Museer og gallerier
 • Spis og drik lækkerier i St. Kilda eller Fitzroy
 • Kør ud i outbacken
 • Phillip Island

Herfra kører I til Apollo Bay (cirka 200 km – 2 timer og 40 minutter)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 10-12: APOLLO BAY

Great Ocean RoadSå er I landet på den berømte vej Great Ocean Road! På jeres vej til kystbyen Apollo Bay starter jeres køretur på en af verdens mest sceniske veje, der har udsigt over stejle klipper, regnskov og et uendeligt stort hav.

På vejen skal I helt klart stoppe ved Port Campbell, hvor De 12 Apostle står. Det er nogle store sandstenssøjler, der står ude i havet som en række udsendte fra en anden verden, der ankommer til Australiens sydkyst. Og så er det en af landets største turistattraktioner. Oprindeligt var der 12, men den hårde natur har desværre ødelagt dele af dem. De er dog stadigvæk et helt særligt syn.

Når I ankommer til Apollo Bay, venter nogle afslappende dage ved stranden. Her møder det bakkede, grønne landskab det hvide sand og azurblå hav i en idyllisk sammensmeltning. Ikke overraskende er Apollo Bay derfor blevet et populært turistmål, men stemningen er afslappet, og byen er stadig charmerende.

I bugten ligger store fiskerbåde til ved marinaen, og ved siden af kan man både svømme og surfe. Hvis I vil lidt ud af byen, kan det varmt anbefales at besøge Otway National Park, som ligger en kort køretur derfra og er det sydligste punkt på Great Ocean Road. Her kan I opleve nogle af de mest fjerntliggende og smukke regnskove, kystlandskaber og Australiens ældste fyrtårn.

Det anbefaler vi i Apollo Bay:

 • De 12 Apostle
 • Otway National Park
 • Afslapning på stranden

Fra Apollo Bay går turen til Port Fairy (cirka 190 km – 2 timer og 40 minutter)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 12-14: PORT FAIRY

kør-selv rejse i AustralienPå vejen fra Apollo Bay til Port Fairy kører I på den anden og sidste del af Great Ocean Road, så tag jer god tid til at køre denne tur og nyd udsigten hele vejen!

I Port Fairy venter jer en hyggelig, lille fiskerby med gamle, fredede bygninger og et autentisk australsk fiskermiljø omkring havnen. Byen er især kendt for at være udflugtsmålet for de majestætiske rethvaler, der kommer nede fra Antarktis.

Mellem slutningen af maj og august kommer de store dyr op til området omkring Logan’s Beach for at føde deres unger. Rejser I i denne periode, kan I se det livsbekræftende syn fra en udsigtsplatform på toppen af klipperne på land.

Det anbefaler vi i Port Fairy:

 • Logan’s Beach Whale Watching Platform
 • Gåture i den gamle fiskerby

Herefter kører I til Robe (cirka 280 km – 3 timer)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 14-15: ROBE

Mount Gambier Blue LakeIgen skal I ikke bare køre den direkte vej, hvis I vil have mest muligt ud af den storslåede natur i Victoria-regionen. Så skal I i stedet lægge vejen forbi Mount Gambier, som er et gammelt vulkankrater, der i dag er fyldt med vand i en nærmest unaturligt blå farve. Søen er stor, blank og omgivet af den slukkede grøntklædte vulkan.

I Robe har I en enkelt overnatning, inden turen går videre. Her kan I enten bare slappe af ved vandet eller besøge Naracoorte Caves, som er nogle grotter med en af verdens største fossilsamling. Gå på opdagelse i skelletter fra millioner af år gamle dyr, der fortæller historien om flere istider og menneskets opdagelse af området.

Det anbefaler vi i Robe:

 • Mount Gambier
 • Naracoorte Caves

Fra Robe går den sidste køretur til Adelaide (cirka 590 km – 6 timer og 20 minutter)

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

DAG 15-18: ADELAIDE

Adelaide er næste og sidste stop på jeres sydkyst-eventyr. Den er Australiens femtestørste by og den uofficielle hovedstad i området med en skøn blanding af gastronomi, vine, shopping, kunst og kultur i høj klasse. Byen går også under navnet “20 Minute City”, da man kan komme fra strand, til bycentrum til vild natur inden for 20 minutter. Også inde i selve byen er alt i gåafstand, så det kan anbefales at udforske byen og dens mange fristelser til fods.

Derudover bør I helt klart bruge en af dagene på at besøge Kangaroo Island, som ligger 100 km syd for Adelaide. Det tager cirka 3,5 timer at komme derned, men det er hele turen værd. Her får I nemlig alt, hvad Australien rummer af vilde kænguruer, betagende natur og smukke sandstrande. Læg jer i det fine, hvide sand og fordøj de mange oplevelser, I har fået de sidste par uger, med udsigt til de søde australske dyr, der hopper rundt på stranden.

Det anbefaler vi i Adelaide:

 • Kangaroo Island
 • Afslapning på stranden
 • Shop souvenirs i Adelaides spændende butikker

— — — — — — — Læs mere — — — — — — —

Andre rejser til Australien

Download forslaget 

  Bestil et rejsetilbud

  PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
  DINE REJSEØNSKER

  VÄDER I LOS ANGELES

  PRISOVERSIGT PÅ REJSEFORSLAG

  Download forslaget 

  SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
  Vår21 dagar14.030 SEK
  Sommar21 dagar20.250 SEK
  Höst21 dagar20.250 SEK
  Vinter21 dagar13.940 SEK
  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.