BESTIL TILBUD
77 34 60 61

Rejser til Sydney


Pulserende storby med ikoniske vartegn

Indtag Australiens travle, men fascinerende mega metropol

Sydney er vel nok Australiens mest berømte destination med sine verdenskendte vartegn som Operahuset og Sydney Harbour Bridge, der ligger side om side i bugtens hjerte.

Men Australiens største by har meget mere at byde på. Den har en helt særlig pulserende stemning, som er kendetegnende for store metropoler, men alligevel på sin egen australske måde. Det er oplagt at kombinere den uofficielle hovedstad med andre destinationer på din rejse “down under”.

Besøg Sydney på en rundrejse i Australien

Det historiske centrum The Rocks

Sydney er udgangspunktet for det moderne Australien. Den opdagelsesrejsende James Cook gik i land i byens sydlige del i 1770. 18 år senere begyndte de berygtede straffefangetransporter fra Storbritannien at ankomme, og herefter tog koloniseringen fart med udgangspunkt i den bydel, der nu hedder The Rocks, som fangerne byggede. Kvarteret er i dag omdrejningspunkt for byens historie og i kvarteret findes mange gallerier, hyggelige butikker, cafeer og barer i de gamle bygninger.

Arkitektoniske kronjuveler

Den måske mest berømte bygning i Sydney har dansk oprindelse. Tegnet af arkitekten Jørn Utzon i 1957 stod Operahuset i Sydney færdig 16 år senere og er i dag optaget på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Man kan frit spadsere rundt om det og indtage havnestemningen og den travle trafik på vandet. Det er også muligt at få en rundvisning i Utzons mesterværk – eller hvad med at opleve en koncert og føle den fantastiske akustik? Hvis ikke Operahuset set fra jorden er nok, bør du prøve at beskue det – og resten af byens betagende skyline – fra den imponerende bro, Sydney Harbour Bridge. Broens toppunkt er 134 meter højt og kan nås på Bridge Climb, som den berømte gåtur over broen kaldes. Bugten er i det hele taget Sydneys juvel, og man bør tage på en sightseeingtur til vands for at få det hele med. Hvis du vil rundt på egen hånd kan der tages udgangspunkt i Circular Quay, der ligger lige mellem Harbour Bridge og Operahuset – herfra afgår et væld af færger og vandtaxaer til alle byens hjørner. Her finder du også byens store kunstmuseum, Australian Museum.

Berømte Bondi Beach

Lidt sydøst fra Sydneys centrum ligger byens verdensberømte strand, Bondi Beach, som er foreviget i adskillige spillefilm. Stranden er kendt som et surfer-paradis, og det er muligt at få et kursus i den unikke, men svære sportsgren. Du kan også bare ligge i sandet og kigge på mennesker eller besøge de mange barer og caféer omkring den populære strand. Er du til mere afslapning og strandferie i storbyen, kan du på 20 minutter tage færgen fra centrum op til Manly Beach, som har atmosfære af en charmerende, hyggelig strandby midt i storbyen – en perfekt getaway!

Underholdning og shopping i verdensklasse

Sydneys underholdnings- og shoppingcentrum finder man i Darling Harbour og omkring George Street. Førstnævnte har masser af underholdning i form af for eksempel Sydney Aquarium og Wild Life Zoo for de dyreinteresserede og byens højeste bygning, Sydney Tower Eye, der kan ses på lang afstand, og som de modige kan komme op på med en Skywalk Tour. George Street er byens mest kendte gade midt i business-området og byder på et væld af butikker, liv og nyetableret gågade og letbane, der gør købefornøjelsen endnu større. Højdepunktet er Queen Victoria Building, som er et stort shoppingcenter i flot victoriansk byggestil.

Download forslaget 

  Bestil et rejsetilbud

  PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
  DINE REJSEØNSKER

  Vejret i Sydney

  Contact Us

  We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.