BESTIL TILBUD
77 34 60 61

Østkystens strande, koralrev og nationalparker


En måned fuld af tropiske eventyr

ØSTKYSTENS STRANDE, KORALREV OG NATIONALPARKER

En måned fuld af tropiske eventyr

29 DAGE FRA 20.900 KR.

Udlev drømmen om et roadtrip på Australiens farverige østkyst

Cairns, Mission Beach, Townsville, Whitsunday Islands, Mackay, Rockhampton, Hervey Bey, Fraser Island, Noosa Heads, Brisbane, Gold Coast, Byron Bay, Port Macquarie, Newcastle og Sydney

På denne udvidede rejse langs Australiens østkyst gennem solskinsstaten Queensland og New South Wales får I fornøjelsen af enestående Great Barrier Reef, frodige nationalparker, ægte surferkultur, drømmeagtige Whitsunday Islands og storbyerne Brisbane og Sydney. Blandt meget, meget andet.

Prisoversigt
  • Fra 20.900 kr. pr. person
Foreslået rejseplan
DAG 1-4: CAIRNS

Vandfald i CairnsVelkommen til Aussie! I lander på den anden side af jorden, i den tropiske storby Cairns, hvor temperaturerne og solskinstimerne er med jer stort set hele året. De første dage går derfor med at vænne sig til tidsforskellen og varmen på disse breddegrader, men det er heller ikke værst, når man kan gøre det på byens dejlige strande, caféer og restauranter.

Når I er klar, venter store naturoplevelser over og under vand. Cairns er udgangspunktet for det berømte Great Barrier Reef, som er verdens største organiske koralrev, der strækker sig over 2.000 kilometer langs kysten. Med dykkermaske eller snorkel på kan I opleve et levende akvarium fuld af de mest fantastiske koraller, søstjerner, fisk og andre levende organismer i alle regnbuens farver.

Den store oplevelse på land er Daintree National Park, hvor I kan opleve frodig regnskov med brusende vandfald, eksotiske fugle og krokodiller i Daintree River. En del af nationalparken hedder Cape Tribulation og er kendt for at være det eneste sted i verden, hvor to verdensarvslistede steder mødes. Den vilde regnskov møder Great Barrier Reef, der kommer helt ind til kysten – et helt unikt naturfænomen, som skal opleves på en tur til Cairns.

Efter vandre- eller sejlture i nationalparken kan I opleve den fra oven med et besøg i landsbyen Kuranda, der ligger 380 meter over havoverfladen. Tag Skyrail Rainforest Cableway op til den lille by og få en storslået udsigt over det frodige, grønne tæppe, der dækker landskabet under jer.

Det anbefaler vi i Cairns:

  • Great Barrier Reef
  • Daintree National Park
  • Cape Tribulation
  • Kuranda

Fra Cairns kører I til Mission Beach (cirka 140 km – 2 timer)

DAG 4-5: MISSION BEACH

Paradis strand på Mission BeachSå er der allerede mulighed for at slappe helt af efter et par dage i den storslåede natur. Mission Beach er en lille, lækker enklave af de fire landsbyer, der tilsammen udgør en strækning af hvide sandstrande, der går under fællesbetegnelsen Mission Beach. Du har stadig regnskoven og koralrevet inden for rækkevidde, hvis I vil på tur, men ellers kan I læse en god bog, dyrke yoga eller bare nyde udsigten på de dejlige strande.

Det anbefaler vi i Mission Beach:

  • Das på stranden
  • Rafting på Tully-floden
  • Besøg en af de nærliggende øer Dunk eller Bedarra Island med vandtaxi

Herfra går turen til Townsville (cirka 240 km – 3 timer)

DAG 5-6: TOWNSVILLE

Koalabjørn på Magnetic Island i TownsvilleTownsville er den nordøstlige kysts anden store by, men modsat Cairns er klimaet her tørt. Byen er livlig og fuld af flotte, gamle bygninger og seværdigheder som Australia Native Wildlife Sanctuary og Coral Reef Aquarium. Livet er især centreret omkring strandpromenaden, hvor I kan slentre op og ned og nyde en is i varmen.

Det er også fra Townsville, I kan besøge Magnetic Island, der er kendt for sine smukke strande og mange koalaer. De lever i det fri, og I kan se dem kravle rundt i træerne på en dagstur til den paradisagtige ø kun otte kilometer fra fastlandet.

Det anbefaler vi i Townsville:

  • Besøg Magnetic Island
  • Dykning med SS Yongola
  • Gåture i Townsvilles centrum

Fra Townsville kører I videre sydpå til Airlie Beach (cirka 280 km – 3 timer)

DAG 6-9: AIRLIE BEACH OG WHITSUNDAY ISLANDS

Udsigt over Whitsunday IslandsI er nu kommet til paradis på jord – intet mindre. Airlie Beach er byen på fastlandet, som mange turister ikke overraskende besøger både for strandene deromkring, men i endnu højere grad på de utrolige Whitsunday Islands ud for kysten.

Her ligger 74 øer i forskellige størrelser, der ligner en drøm i hvid og turkis. Det klare vand smyger sig op ad kysterne med fint sand og uberørt grøn bevoksning bagved, og det hele sætter rammen om en unik strandoplevelse. I kan besøge øerne på en dagstur, eller I kan bo på en af de få beboede øer.

Inde på fastlandet er der både festlige backpacker-oaser, hvor I har mulighed for at deltage i det tilbagelænede fællesskab med andre unge, men også resorts og hoteller for familier og par, der ønsker fred og ro.

Det anbefaler vi i Airlie Beach:

  • Besøg Whitsundays Inslands – en eller flere dage
  • Bad i Airlie Beach Lagoon

Herfra går turen videre til Mackay (cirka 150 km – 2 timer)

DAG 9-10: MACKAY

Solopgang i Mackay, QueenslandHer venter flere sandstrande på jer. Mackay er en større by længere nede på østkysten, som er et godt udgangspunkt for at besøge de over 30 strande, der ligger i nærheden. Her er der gode chancer for, at I kan finde et spot helt for jer selv. Står I tidligt op og finder et sted med udsigt til havet, kan I faktisk stå med morgenkaffen i hånden og nyde smukke solopgange og de små kænguruer, wallabies, der hopper rundt i sandet.

Hvis I trænger til at røre jer lidt igen, kan I vandre ved Finch Hatton Gorge, hvor I kan gå mellem rindende bække, brusende vandfald og farvestrålende blomster.

Det anbefaler vi i Mackay:

  • Nyd de mange strande
  • Finch Hatton Gorge

Fra Mackay går turen til Rockhampton (cirka 340 km – 4 timer)

DAG 10-11: ROCKHAMPTON

Grotterne Capricorn Caves i RockhamptonRockhampton er en by, der byder på helt nye oplevelser. Her er det den historiske arkitektur og charme, der lokker folk til. I kan se smukke bygninger fra 1800-tallet og gå i de historiske gader, inden I går ud om aftenen og spiser en uforglemmelig god bøf. Det er nemlig her i området, man finder nogle af de kvæg, der bliver eksporteret som kvalitetskød til resten af verden.

Der er dog også flere naturoplevelser heromkring, hvis I ikke kan få nok. Besøg for eksempel de eventyrlige kalkstenshuler Capricorn Caves, hvor I kan opleve de smukke syn og den helt særlige akustik, der er i hulerne, og som udnyttes til at optage musik.

Det anbefaler vi i Rockhampton:

  • Gåture i den gamle bydel
  • Spis en god bøf
  • Capricorn Caves

Herfra kører I videre til Hervey Bay (cirka 380 km – 4 timer)

DAG 11-12: HERVEY BAY

Pukkelhvaler ud fra HerveyDenne bugt midt på Australiens østkyst er især kendt for at være hjemsted for pukkelhvaler. De store, fredelige dyr svømmer rundt i havet og er blevet en turistattraktion for alle, der kan fascineres af naturens sjældne væsener. I kan komme på hvalsafari og se dem tæt på, og hvis I kommer mellem juli og november og er heldige, kan I se dem svømme med en lille kalv (hvalens baby) ved deres side.

Det anbefaler vi i Hervey Bay:

  • Hvalsafari
  • Nyd livet og gå ture ved esplanaden langs vandet

Fra Hervey Bay sejler I til Fraser Island (45 minutter)

DAG 12-14: FRASER ISLAND

Maheno skibsvrag på Fraser IslandEfter en kort sejltur ankommer I til Fraser Island, en 120 kilometer lang ø, der er optaget på UNESCO’s verdensarvsliste. Det er den på grund af sin mangfoldige natur og biodiversitet. Naturen ændrer sig flere gange på øen, og I kan blandt andet opleve ferskvandssøer med glasklart vand, frodige skovområder og utallige eksotiske fuglearter.

Derudover er Fraser Island en levende zoologisk have

I kan også se Maheno Shipwreck, som er et stort, rustent skibsvrag, der ligger i vandkanten og er blevet et landemærke på Fraser Island. Det strandede under en tropisk cyklon i 1935 og har ligget i sandet siden.

Det anbefaler vi i Fraser Island:

  • Bad i ferskvandssøen McKenzie Lake
  • Nyd stranden 75 Mile Beach
  • Maheno Shipwreck

Herfra sejler og kører I til Noosa Heads (cirka 230 km – 4 timer og 45 minutter)

DAG 14-16: NOOSA HEADS

Udsigt fra Noosa Head i QueenslandDet er blevet tid til forkælelse i Noosa Heads, som er “storbyen” på denne kyststrækning. Her er skønne strande og en afslappet, men livlig stemning i de fodgængervenlige gader med lækre caféer, gode restauranter, designbutikker, barer og charmerende steder at bo.

Udover at nyde livet i byen kan I tage til den idylliske bugt Laguna Bay og stå på jetski, long board eller paddle board, når I ikke ligger inde på det lune sand. Hvis det skal være lidt vildere natur, kan det anbefales at tage ud i Noosa Everglades, som er et område fuld af søer og floder, hvor I kan føle jer længere ude i vildmarken.

Det anbefaler vi i Noosa Heads:

  • Nyd byens shopping og gastronomi
  • Laguna Bay
  • Noosa Everglades

Fra Noosa Heads går turen til Brisbane (cirka 80 kilometer – 1 time)

DAG 16-19: BRISBANE

Brisbane skyline i Queensland, AustralienSom noget helt nyt i forhold til de mange strande og naturudflugter de sidste to uger kommer I nu til en levende storby med højhuse, topmoderne shoppinggader og hippe restauranter. Brisbane, som er Australiens tredjestørste by, er blandt andet kendt for sin blomstrende kunst- og musikscene, så I kan med fordel tjekke, hvilke udstillinger og koncerter der er, mens I besøger byen. En sikker vinder året rundt er museet Queensland Art Gallery and Gallery of Modern Art (QAGOMA), hvor I kan se en imponerende samling af australsk kunst og historie.

Rejser I med børn, kan I besøge den kendte zoologiske have Australia Zoo, hvor I vil se nogle vildere dyr end i de fleste andre zooer. Eller I kan slappe af i den menneskeskabte lagune i South Banks, som er et område fuld af aktiviteter og gode spisesteder.

Det anbefaler vi i Brisbane:

  • Hæng ud i South Banks
  • Besøg byens museer og gallerier
  • Australia Zoo

Herfra fortsætter I sydpå til Gold Coast (cirka 80 km – 1 time)

DAG 19-21: GOLD COAST

Surfers paradise på Gold Coast i AustralienStorbylivet fortsætter i Gold Coast, der er Australiens svar på Miami. Her er lange sandstrande, hvor folk bader og surfer den ene vej, og vender man sig 180 grader, er der skyskrabere og alt, hvad der definerer en storby.

Har I lyst til at prøve kræfter med surfing eller boogieboarding, kan I gøre det her, hvor bølgerne er større end de har været indtil videre. Er I mere til en anden form for adrenalinsus, kan I tage i en af byens forlystelsesparker, for eksempel den store Dreamworld eller vandlandet Wet’n’Wild.

Det anbefaler vi i Gold Coast:

  • Surfing
  • En af forlystelsesparkerne
  • Shopping

Fra Gold Coast går turen til Byron Bay

DAG 21-23: BYRON BAY

Udsigt fra fyrtårnet til Byron BayDagene starter tidligt i Byron Bay, hvor livet er centreret omkring bølgerne i vandet. Stå tidligt op, så I kan nyde synet af solen, der sniger sig op over horisonten, mens surfere fra nær og fjern sidder og klargør deres bræt til bølgerne. Eller gå ned og slut jer til dem, hvis I har mod på at leve jer 100 procent ind i den australske kultur.

Byron Bay er i bedste surferstil afslappet og charmerende, og selvom man ikke surfer, kan man sagtens nyde byen. I kan for eksempel hike op til byen fyrtårn, der desuden er Australiens østligste punkt. Eller I kan dyrke yoga eller reiki healing om dagen og nyde synet af ilddans på strande om aftenen.

Det anbefaler vi i Byron Bay:

  • Surfing
  • Hike til fyrtårnet
  • Nyd solopgange og -nedgange på stranden

Herefter kører I til Port Macquarie (cirka 400 kilometer – 5 timer)

DAG 23-24: PORT MACQUARIE

Strandridning i Port Macquarie, New South Wales - AustralienNæste destination er Port Macquarie, som er en populær feriedestination på grund af sine mange aktivitetsmuligheder. Her er noget for enhver smag. Vil I være aktive, kan I prøve diverse vandsportsgrene, spille golf eller komme ud at ride på heste på stranden eller i de omkringliggende grønne dale. Vil I bare ligge på stranden og spise og drikke godt om aftenen, kan I det i den behagelige havneby.

Af lidt mere særegne ting kan I besøge the Koala Hospital, hvor skadede og syge koalaer bliver passet, og I kan få lov at se de nuttede dyr tæt på.

Det anbefaler vi i Port Macquarie:

  • Rid en tur langs kysten
  • Surfing
  • The Koala Hospital

Fra Port Macquarie fortsætter I til Newcastle (cirka 250 km – 2 timer og 45 minutter)

DAG 24-25: NEWCASTLE

Hunter Valley vinmark i NewcastleHer har I jeres sidste dage med mulighed for at ligge på stranden, inden turen går til Sydney som sidste stop. Newcastle har både de dejlige strande, som I måske tager for givet på dette tidspunkt i rejsen, men som man normalt kun tør drømme om. Derudover er der en række gode udflugtsmuligheder inden for en kort køretur, så det er bare om at vælge.

Besøg for eksempel den verdensarvslistede regnskov i Barrington Tops National Park med sceniske vandreture og picnic-spots, eller tag ud og smag på nogle lokale vine i verdensklasse i Hunter Valley, hvor mange kendte vine bliver lavet.

Det anbefaler vi i Newcastle:

  • Nyd de sidste dage på stranden
  • Barrington Tops National Park
  • Vinture i Hunter Valley

Herfra kører I til jeres sidste stop, Sydney (cirka 160 km – 2 timer)

DAG 25-29: SYDNEY

Operahuset i SydneyEfter en lille måneds fantastisk rejse langs hele den australske østkyst når I til den verdenskendte metropol Sydney. Her kan I se frem til at se de ikoniske landemærker Operahuset og Sydney Harbour Bridge, der skal opleves i virkeligheden for at forstå, hvor imponerende bygningsværker de er.

Vi anbefaler, at I bor centralt i byen, så I kan udforske den pulserende og charmerende storby til fods og suge atmosfæren til jer, når I går mellem de travle shopping-områder, grønne parker og levende havneområde fyldt med trendy restauranter og barer.

I kan også tage på endagsture ud fra byen til for eksempel de storslåede bjerge Blue Mountains, den levende stran Bondi Beach eller på et krydstogt ud fra havnen. Ellers skal I bare fordøje alle de mange oplevelser, I har fået, og nyde det sidste glas lokal vin, inden turen går hjem til Danmark.

Det anbefaler vi i Sydney:

  • Operahuset og Sydney Harbour Bridge
  • Shopping
  • Blue Mountains

Download forslaget 

    Bestil et rejsetilbud

    PERSONLIGA UPPLYSNINGAR
    DINE REJSEØNSKER

    VÄDER I LOS ANGELES

    PRISOVERSIGT PÅ REJSEFORSLAG

    Download forslaget 

    SÄSONGDAGARFRÅN-PRIS (PR. PERSON)
    Vår21 dagar14.030 SEK
    Sommar21 dagar20.250 SEK
    Höst21 dagar20.250 SEK
    Vinter21 dagar13.940 SEK
    Contact Us

    We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.